Відтак, керівники райдержадміністрацій мають прокомунікувати з головами ОТГ, аби ті проявляли ініціативу та розробляли проєктну документацію для співфінансування з ДФРР.

Таке завдання перед очільниками районів поставив заступник голови ОДА Олександр Піщик сьогодні, 5 серпня, в ході онлайн наради з головами РДА під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Здітовецького.

Посадовець зауважив, що це мають бути об’єкти капітального будівництва: не термомодернізація та утеплення фасадів, а створення нового сучасного культурного простору. Таку підтримку держави, насамперед. отримають місця, де є історична спадщина.

«Цьогоріч ми почали реалізацію програми “Велике будівництво” й, окрім доріг, у нас 100 садочків, 100 стадіонів, 100 шкіл по всій Україні. Наступного року до об’єктів спортивної та освітньої інфраструктури додадуться і культурні об’єкти. Перелік об’єктів, які збудують за державні кошти, наразі формується. Тому на Вінниччині розпочинати роботу в цьому напрямі необхідно вже сьогодні», – наголосив Олександр Піщик.