Скорочення структури Вінницької ОДА продовжується. Ще мінус 20 штатних одиниць. Про це повідомив голова ОДА Сергій Борзов.
"Щодо критики про скорочену мною посаду заступника голови Вінницької ОДА з питань цифрової трансформації. Я погоджуюсь з тим, що інформатизація українського суспільства вкрай важлива та необхідна, - зауважив посадовець. - Додаток ДІЯ - це круто! Я "за" інформатизацію, відкритість та применшення ролі державних службовців під час надання адміністративних послуг. Але цим мають займатися IT-фахівці. З гідною заробітною платнею".
На думку голови ОДА, вихід один – скорочувати їх кількість і робити акцент на якості. А за рахунок скорочених піднімати зарплати тим, хто працює і хоче розвитку та позитивних змін для України.
Сергій Борзов переконаний – трансформацію потрібно починати з найпростішого. Замість ще одного заступника – кілька мотивованих IT-шників. Держслужба має стати престижною і високооплачуваною.
"Чому попередники не виїжджали у райони і не чули людей?! Чи є в селах Інтернет? Не скрізь. Люди скаржаться навіть на відсутність мобільного зв’язку. Як без швидкісного інтернету дистанційно навчатися? Як працюватиме сучасна телемедицина, коли у сільських амбулаторіях немає комп’ютерів?", - наголошує керівник регіону.
За посиланням – карта освітнього простору Вінниччином. Жовтим кольором відилено школи, де відсутній Інтернет.