Сьогодні, 24 липня, голова ОДА Сергій Борзов провів виїзний прийом в Тиврівському районі.
За ініціативи очільника облдержадміністрації, на прийомі також були присутні керівники силових структур регіону.
На початку зустрічі Сергій Борзов зауважив, що вже побував в Центрі надання адміністративних послуг у м. Гнівань і оглянув потужний Тиврівський ліцей – справжню «візитівку» освітньої галузі Тиврівського району, та залишився задоволеним від побаченого.
Перше питання, яке підняли під час зустрічі представники громади Тиврівського району, це питання реформи децентралізації, зокрема, щодо створення Тиврівської ОТГ. Всі вимоги закону щодо створення Тиврівської ОТГ були виконані, проте, район «розкроїли» по-іншому. Розгублені люди хочуть відстояти свій район.
У відповідь голова ОДА подякував за довіру, зазначивши, що, постанова Кабміну і відповідне рішення Верховної Ради вже прийнято, відтак, єдиним шляхом є відстоювання справедливості у суді.
Прокоментував ситуацію, що склалася, директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, зауваживши, що розділення району з віднесенням кількох територіальних громад до Шпиківської ОТГ, мотивоване логістичними міркуваннями та відбулося з дотриманням усіх критеріїв спеціально розробленої фахівцями методики. Окрім того, посадовець зазначив, що добровільного об’єднання цих громад не відбулося, жодного офіційного звернення про бажання об’єднатись із Тиврівською ОТГ до обласної державної адміністрації не надходило.
Особливо гостро прозвучало прохання до голови ОДА втрутитися у протистояння між депутатом Гніванської міської ради Сергієм Сергієнком та колективом підприємства «Гніванський кар’єр», яке полягає в перешкоджанні роботі підприємства. Сергій Борзов пообіцяв розібратися та вирішити питання в рамках закону.
Лунали скарги і на якість та швидкість інтернету, особливо в віддалених селах.
Зверталися до голови ОДА і небайдужі екоактивісти району, аби обласна адміністрація посприяла у придбанні сміттєвоза для потреб громади Тиврова. Сергій Борзов зазначив, що частина коштів на цю потребу буде виділена з обласного екологічного фонду, але необхідно забезпечити 15 % співфінансування коштами місцевого бюджету.
А сільгоспвиробники району вимагали юридичного захисту від рейдерських захоплень потужними агрохолдингами.
Наприкінці зустрічі голова ОДА запевнив, що всі звернення будуть опрацьовані, а люди отримають на них фахові відповіді.