Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся з Президентом Швейцарської Конфедерації Сімонеттою Соммаругою. Учасники зустрічі обговорили питання двосторонньої співпраці країн, зокрема у сфері енергетики, гуманітарної та екологічної політики, а також на рівні парламентів обох держав.

Дмитро Разумков високо оцінив двосторонню співпрацю між Україною і Швейцарською Конфедерацією. «Ми дуже цінуємо наші відносини і сподіваємося, що вони будуть продовжуватися і надалі», - зазначив він і наголосив, що Український парламент робитиме все, що піде на користь обом державам. 

Голова Верховної Ради також подякував Швейцарії за гуманітарну підтримку людей, які живуть на територіях у зоні конфлікту на Сході країни, та підтримку на міжнародному рівні. «Для нас дуже важлива та підтримка, яку ми відчуваємо на міжнародній арені, і ми сподіваємося, що вона буде лише посилюватися», - сказав він.

Дмитро Разумков також відзначив, що у деяких питаннях Україна переймає унікальний досвід Швейцарії. «Ми хотіли би бачити в Україні таку ж прогресивну політику народовладдя, яка є у Європі», - наголосив Дмитро Разумков і поінформував, що у Парламенті розглядається закон про референдум, який є першим із групи щодо розширення народовладдя та демократії в Україні.

Голова Парламенту підкреслив, що для України є принциповим проведення реформ, зокрема продовження реформи децентралізації. Також, за його словами, для України дуже важливе питання підтримки бізнесу та залучення інвестицій. На його думку, цьому сприятиме ефективна співпраця між парламентами обох країн, зокрема, на рівні груп дружби.

«Український парламент готовий і відкритий до співпраці, і все, що залежить від нас, будемо робити і рухатися вперед. Спільними зусиллями ми зможемо багато зробити на користь наших держав», - підкреслив Голова Верховної Ради України.

Своєю чергою Президент Швейцарської Конфедерації Сімонетта Соммаруга відзначила, що в Україні дійсно проводиться боротьба з корупцією та відбувається становлення незалежної судової системи, і запевнила у готовності допомагати в пошуку шляхів для залучення інвестицій. Вона також запропонувала підтримку в напрацюванні законодавства у питаннях народовладдя.

Сімонетта Соммаруга підкреслила, що Швейцарська Конфедерація виступала і виступає за мирне розв’язання конфлікту на Сході України та завжди засуджувала дії Росії щодо окупації Криму. Вона також висловила сподівання на розвиток контактів між парламентськими групами дружби обох країн та запевнила у подальшій гуманітарній допомозі Україні через ОБСЄ по обидві сторони лінії розмежування. «Лише спільними діями можна реалізувати реформи, і парламент є інструментом для реалізації цієї політики», - зазначила пані Президент.