Уряд працюватиме над тим, щоб кількість інвестицій в Україну збільшувалась.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час виступу на форумі «Трансформаційні тренди: інновація та цифровізація», що відбувся у вівторок, 21 липня, за участю пані Президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги.

Денис Шмигаль наголосив, що Швейцарія входить до п’ятірки найбільших інвесторів в економіку України. І Уряд має розуміння та бачення кроків, які необхідні для залучення інвестицій та полегшення роботи бізнесу.

«Ми маємо створити для інвесторів сприятливі умови. І результат цього будемо бачити в рейтингу Doing Business, де ми зараз на 64 позиції. Наша мета, яку я вважаю абсолютно досяжною в найближчі роки, — це топ-30. Ми знаємо, що треба робити, щоб ця ціль була досягнута і щоб бізнесу було легше працювати», — зазначив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду висловив упевненість у тому, що Україна є конкурентоспроможною. І провадження реформ допоможуть краще розкрити інвестиційний потенціал України.

Під час виступу Денис Шмигаль також привітав передачу в концесію Херсонського морського торговельного порту компанії «Рисоіл-Херсон» за участю швейцарського капіталу.

«Це понад 300 мільйонів гривень, які інвестор планує вкласти в цей проект та в місцеву інфраструктуру. Ми впевнені, що протягом перших років концесії вантажообіг та якість послуг значно зростуть», — наголосив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр також відзначив підтримку Швейцарської Конфедерації на шляху до цифрової трансформації України.

«Завдяки Швейцарській агенції розвитку та співробітництва ми змогли реалізувати проект «Дія». Сьогодні він має понад 4 мільйони користувачів і є передовим проектом для світу», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що щодня Уряд працює над розширенням можливостей електронного порталу «Дія», який вже налічує понад 30 електронних послуг. Серед них послуга з реєстрації бізнесу, яка є найшвидшою у світі.