Українська митниця за результатами січня-квітня перерахувала до державного бюджету 94,4 млрд грнмитних платежів, що перевищило заплановані показники на 11,1 млрд грн і дозволило направити понад 4 млрд грн на проведення дорожніх робіт в рамках запровадження в Україні дорожнього експерименту. Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби України.

«Найбільше коштів на ремонт доріг акумульовано у березні-квітні – майже 1,7 млрд грн та близько 1 млрд грн відповідно», - йдеться у повідомленні ДФС.  

Коментуючи результати роботи митниці, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відзначив, що масштабна реформа митниці, яку розпочав Уряд, вже дає відчутні плоди. «Хочу наголосити на тому, що це лише початок позитивних змін на українській митниці, яка роками асоціювалася лише із контрабандою, тіньовими схемами і збагаченням окремих ділків. Забезпечення порядку та ефективної роботи митниці – один із наших головних пріоритетів, і я переконаний, що у цьому році нам вдасться значно збільшити надходження від митниці до державного бюджету та, як наслідок, значно збільшити кількість коштів, направлених на ремонт українських доріг», - зазначив Глава Уряду.