Голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський ознайомився з підготовкою навчальних закладів до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, адже цього року ЗНО відбудеться в умовах карантину, – з обов’язковим дотриманням протиепідемічних заходів.

Перший пункт тестування, який відвідав очільник області, - загальноосвітня школа І –ІІІ ступенів №1 м.Калинівка.

Про підготовку навчального закладу до зовнішнього незалежного оцінювання поінформувала директор Світлана Павлуник: «На базі нашого навчального закладу 30 червня відбудеться тестування з української мови та літератури. У зв’язку зі змінами, які відбуваються через епідемію коронавірусу, основна увага приділена організації протиепідемічних заходів на пунктах тестування. На подвір’ї нашої школи зроблено розмітку для дотримання дистанції 1,5 м. Передбачено розмежування учнів, які за графіком підходитимуть до пункту тестування та дезинфікуватимуть руки антисептиком. Також на вході до приміщення медпрацівник проводитиме температурний скринінг. Безперечно, на пункті тестування обов’язковою умовою є дотримання маскового режиму».

За її словами, цьогоріч  абітурієнтів допускатимуть до пункту проведення ЗНО раніше – о 09:45. Це пов’язано із обов’язковим проходженням температурного скринінгу.

Передбачено і можливість заміни масок під час перерви для учасників тестування. На території закладу розміщений контейнер для використаних масок.

«Заходи, відповідно до нових санітарних вимог, ми витримуємо. Наявні необхідні позиції, прописані нормативними документами. Навчальний заклад забезпечений дезінфекторами, рідким милом, паперовими рушниками, пірометрами, мішками для збору засобів індивідуального захисту», - розповіла Світлана Павлуник.

Очільник області також відвідав «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – гуманітарно-естетичний колегіум №29 Вінницької міської ради».

Про підготовку навчального закладу до проведення зовнішнього незалежного оцінювання поінформувала директор навчального закладу Тамара Троценко. За її словами, цьогоріч тут абітурієнти складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, а також з математики.

На сьогодні НВК забезпечений дезінфекторами, рідким милом, паперовими рушниками, пірометрами тощо. Наявні відповідні розмітки для дотримання дистанції та контейнер для використаних масок.

У навчальному закладі забезпечено усі умови для організації ЗНО, відповідно до санітарних норм.

Відповідно до вимог, під час тестування в аудиторіях перебуватиме максимум по 15 учасників і по 2 інструктори. Обов’язковою є дотримання дистанції між учасниками в аудиторії – 1,2 м. Приміщення регулярно провітрюватимуть та дезінфікуватимуть.

Ознайомившись із підготовкою пунктів тестування, Владислав Скальський зауважив: «Ми повинні пересвідчитись у тому, що процес ЗНО організований належним чином, відповідно до Постанови Головного санітарного лікаря України. Вкрай важливо, щоб були враховані всі моменти щодо підвезення учнів, забезпечення пунктів тестування засобами індивідуального захисту та дезінфекції, належним чином підготовлені аудиторії, продумана логістика перебування учасників тестування у школі з урахуванням забезпечення якісного процесу проходження ЗНО».

Загалом, цьогоріч передбачено дві сесії пробного ЗНО, на яке в області зареєструвалися 17443 осіб. Пробне тестуванням проходитиме 15 та 17 червня. Пізніше відбудеться основний етап зовнішнього незалежного оцінювання. За словами Владислава Скальського, загальна кількість учнів, які в цьому році складатимуть ЗНО у Вінницькій області  -  15763 дитини.