Щотижневу апаратну нараду з керівниками департаментів та служб області голова ОДА Владислав Скальський провів у форматі відео-конференції.

Під час обговорення підіймались найбільш важливі та актуальні питання, які стосуються забезпечення життєдіяльності області. Зокрема, обговорено стан соціального забезпечення, фінанси, хід проведення польових робіт та продовження «Великого будівництва» в області.

Щодо розвитку агропромислового сектору області розповів директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук: «Аграрії області продовжують роботу по догляду за посівами, вносяться відповідні добрива та проводиться необхідна обробка. Крім того, аграрії досить активно працюють з аграрними розписками, яких з початку року заключено на суму понад 300 млн грн, що суттєво перевищує минулорічні показники. Разом з тим, на минулому тижні відбулось засідання комісії, де розглядалось питання виплат компенсацій за придбані доїльні установки фізичним особам, які утримують поголів’я ВРХ».

В свою чергу, щодо соціального забезпечення жителів області доповів в.о. директора департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Олександр Мельник: «Здійснено 100% перерахунок субсидій домогосподарствам, загалом 125,1 тис домогосподарств отримали перерахунок субсидій на неопалювальний період. Разом з тим, відмовлено 9,9 тис. домогосподарствам, оскільки вони не надали всі необхідні документи, або втратили право на автоматичний перерахунок. Щодо пакунків малюка, то залишок в області нині складає 540 пакунків, але місячна потреба 800-900. Поставок не було вже понад 1,5 місця. Очікуємо відновлення поставок в середині липня поточного року. Таким чином пакунки протягом кількох тижнів не будуть видаватись, але, як і минулого року, їх все одно буде доставлено породіллям, хоч і з затримкою».

Підсумовуючи нараду Владислав Скальський дав відповідні доручення на поточний тиждень своїм заступникам. Зокрема, щодо контролю за належним використанням коштів державного фонду регіонального розвитку для будівництва і ремонту об’єктів соціального інфраструктури, а також щодо підготовки пріоритетних питань розвитку області, які будуть представлені до розгляду на сесії обласної Ради, яка відбуватиметься наприкінці червня поточного року.

На завершення Владислав Скальський побажав усім плідного робочого тижня та підкреслив, що триває послаблення карантинних обмежень, але це не привід втрачати пильність. Разом з тим, необхідно інтенсифікувати роботу державних органів, аби надолужити час, який було втрачено в період жорсткого карантину.