В цьому переконався, під час робочої поїздки до Бершадсього району, голова ОДА Владислав Скальський відвідавши Бершадську окружну лікарню інтенсивного лікування. Там очільник області ознайомився з роботою закладу, поспілкувався з персоналом та пересвідчився у наявності у закладі достатньої кількості засобів індивідуального захисту та медикаментів.

Владислав Скальський позитивно оцінив потужність медичного закладу, керівником якого є дійсно дбайливий господар – головний лікар Лілія Брикуля, під керівництвом якої працюють справжні фахівці, в тому числі  кваліфікований середній і молодший медичний персонал. Крім того, очільник області відмітив продуктивність співпраці керівництва райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування: «Я приємно вражений тим, яким чином здійснено забезпечення засобами індивідуального захисту і тим, яким чином керівництво РДА і органів місцевого самоврядування співпрацюють задля того, аби людям надавались дійсно якісні медичні послуги».

Не оминув увагою Владислав Скальський і склад із засобами індивідуального захисту і медикаментів, про що зазначив: «Важливо, що керівники медичних закладів первинного рівня, екстренної медичної допомоги і лікарні вторинного рівня мають чітке розуміння скільки і чого в них є, розуміють потребу і витрати. Забезпеченість дійсно контролюється. До того ж з районного бюджету вже було виділено 800 тис грн для боротьби із COVID-19. І ці кошти ефективно використовуються для забезпечення засобами індивідуального захисту для медиків і всім необхідним для лікарні».

На завершення Владислав Скальський наголосив, що наразі надважливо відвідувати найвіддаленіші райони області, центральні районні лікарні та ОЛІЛ, особливо зараз, коли медичні працівники знаходяться на передовій у боротьбі із епідемією коронавірусу. Крім того нині важливо контролювати здійснення виплат медикам, які безпосередньо задіяні у роботі із хворими на COVID-19 та наявність у медичних закладах області ЗІС.

Нині головною проблемою лікарні, за словами очільника області, залишається потреба у реанімобілі. Тож наразі керівництво області працюватиме над вирішенням цього питання, аби в даному лікувальному закладі могли рятувати пацієнтів з надважкими випадками.

«Важливо, що наразі в даному лікувальному закладі відбувається реалізація масштабного проєкту із переобладнання приймального відділення відповідно з національним бренд-буком. Це передбачає подібність всіх приймальних відділень опорних лікарень, нову філософію прийому пацієнта та надання йому медичних послуг, коли той потрапляє до медичного закладу», - підсумував Владислав Скальський.