Уряд проведе об'єктивну оцінку фінансових потреб правоохоронної системи країни та знайде необхідні ресурси для фінансування Національної поліції, у тому числі її матеріально-технічного забезпечення. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час розширеного засідання колегії МВС України.
"Хочу вас запевнити у тому, що ми знайдемо усі необхідні ресурси, щоб забезпечити належний рівень фінансування, а також матеріально-технічні засоби для Національної поліції. Мене цікавить сектор безпеки - це найголовніше. Усі ті служби у Національній поліції, які зорієнтовані на людину, її безпеку і на підтримку, усі будуть забезпечені належним чином", - заявив Прем’єр-міністр.
"Те, що ми будемо об'єктивно дивитися на потребу і 100-відсотково її задовольняти, можете навіть у цьому не сумніватися", - підкреслив він, зауваживши, що у 2017-му та 2018 році Уряд забезпечить об'єктивний підхід до оцінки та фінансування потреб. "Я би хотів, щоби ви мали нормальне забезпечення, нормальну зброю, все, що потрібно для технічних засобів і правильний соціальний пакет. Підвищення заробітної плати - це крок, який говорить про те, що ми думаємо, як підтримати сьогодні працівників Національної поліції, і вже взяли за основу карний розшук", - зазначив Володимир Гройсман. Він запевнив, що ресурсів для підтримки співробітників слідства, дільничних поліцейських, спеціальних підрозділів – "буде достатньо", тому важливо ефективно використати кошти, побудувати систему мотивації усередині Національної поліції та забезпечити доброзичливе ставлення до людини і до підприємця на місцях.
Глава Уряду подякував за службу тим правоохоронцям, хто по-справжньому вболіває за свою справу та сумлінно виконує роботу, та нагородив співробітників МВС.
"За кожною нагородженою сьогодні зброєю стоїть реальне розкриття злочинів. Кожен працює цілодобово над тим, щоб знайти злочинця і його покарати. Це дуже складна робота, дуже небезпечна", - зазначив Володимир Гройсман.