Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відповідно до вимог Конституції терміново підписав ухвалені на позачерговому засіданні Парламенту 30 березня закони України (відповідні законопроекти зареєстровані за №№  3268, 3254 та 3277). Зокрема, це закони щодо використання лікарських засобів для лікування коронавірусної хвороби COVID-19 на території України, забезпечення харчування для військовослужбовців, а також змін до організації роботи парламентських комітетів в умовах карантину. Ці закони вже передано на підпис Президенту України.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)» (законопроект зареєстрований за № 3268) дозволяє використовувати без реєстрації в Україні лікарські засоби для лікування коронавірусу, якщо їх ефективність доведена в інших розвинутих країнах і вони рекомендовані офіційним органом США, країн-членів ЄС, Великобританії,  Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Китаю, Ізраїлю.

Законом України «Про внесення зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців» (законопроект зареєстрований за № 3254) дозволено Міноборони та МВС продовжити строк дії договорів про закупівлю послуг з харчування для військовослужбовців до кінця 2020 року без проведення повторних закупівель.

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (законопроект зареєстрований за № 3277) прийнято зміни, що дозволяють під час карантину проводити засідання комітетів у режимі відеоконференції.