У Брюсселі Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук узяв участь у засіданні Ukraine-NATO Interparlamentary Council.

Під час виступу Перший Віце-спікер запевнив про незмінність українського курсу на набуття членства в НАТО.

В обговоренні насамперед зосередилися на поглибленні співпраці між військовими України та НАТО в Чорноморському та Східносередземноморському регіоні. Водночас основним пріоритетом у роботі з Альянсом, на думку Руслана Стефанчука, є приєднання України до Програми розширення можливостей (EOP). Зазначена програма є технічним інструментом практичної взаємодії наших військових для зміцнення їх взаємосумісності з підрозділами держав-членів НАТО.

Окремо зазначили, що необхідно активізувати вирішення питання надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО. Перший заступник Голови Верховної Ради України закликав de jure визнати те, що Україна робить de facto.

Також Перший віце-спікер запевнив членів ради, що парламент України підтримуватиме й надалі законодавчі ініціативи, спрямовані на підняття рівня безпеки й оборони нашої держави.

Наостанок Руслан Стефанчук запросив на весняну сесію Парламентської асамблеї НАТО, що відбудеться 22-25 травня 2020 року в м. Київ.