Новий комплекс Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», буде забезпечувати в 4 рази більше трансплантацій кісткового мозку — до 100 замість 25-ти. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час перевірки процесу будівництва нового комплексу лікарні. 

«Завітав сьогодні до Охматдиту, щоб на власні очі перевірити стан ремонтних робіт. Будівництво цього корпусу почали 9 років тому. Цей багаторічний «довгобуд» декількох поколінь влади Уряд скоро завершить. Тільки уявіть собі — його введення дозволить забезпечити, наприклад, не 25 операцій з трансплантації кісткового мозку, а до 100. Це не просто цифри, це в чотири рази більше дитячих життів, які ми зможемо врятувати», — сказав Олексій Гончарук.

Він також додав, що, якщо на сьогодні щорічно є можливість прийняти на лікування 20 тис. дітей, то із повноцінним запуском роботи Охматдиту спроможність прийняти на лікування зросте до 32 тис. дітей.

Завершувальна хвиля будівництва почалась в грудні минулого року за ініціативою Президента України, Уряду та за підтримки депутатів Верховної Ради, які виділили на це додаткове фінансування.

«Здоров’я українців – пріоритет Уряду, а запуск Охматдиту – частина урядової програми з якісної та доступної медицини в Україні. Інша не менш важлива частина — будівництво нових центрів екстреної медицини. Вже цього року ми побудуємо 200 таких центрів», — сказав Глава Уряду.

За його словами, пріоритет для його команди — врятувати в цьому році якомога більше людських життів, зокрема, надавши їм доступ до якісної медицини.