В рамках  Урядового проєкту  «Плюс 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів за 12 місяців» вже в наступному році Вінниччина сподівається отримати кошти Державного фонду регіонального розвитку на фінансування  понад півтора десятка об’єктів соціальної інфраструктури.

Про це розповів голова ОДА Владислав Скальський, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу 16 грудня.

«Програма «Плюс 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів» чітко передбачає фінансування з ДФРР тих проектів, які мають розвитковий характер. Нагадаю: загальна сума Державного фонду регіонального розвитку в бюджеті країни на 2020 рік складає 7,5 млрд грн. Ми повинні сконцентруватись на тих об’єктах, які необхідно завершити, адже маємо досить багато прикладів довгобудів, призупинених будівництв з тих чи інших причин. Якщо ми бачимо,що конкретна опорна школа буде затребувана і вписуватиметься  в модель повністю децентралізованої Вінницької області, то, звичайно, вона потрапляє в цей перелік. Тобто, «у фокусі» – ті об’єкти, які необхідно завершити. Тоді ми матимемо введені в експлуатацію інфраструктурні об’єкти, які покращують надання тих чи інших послуг», - підкреслив Владислав Скальський.

Очільник області зазначив, що зараз вибудовується  своєрідна перспективна карта об’єктів, які покращуватимуть надання послуг в об’єднаних територіальних громадах, для проєктування та фінансування їх будівництва.

Нагадаємо: проєкти, анонсовані Урядом, передбачають  протягом року в кожній області побудувати в середньому  по 5 нових об’єктів соціальної інфраструктури: садочків, шкіл, стадіонів.

«Від Вінниччини ми подали 17 проєктів для державного фінансування, тож буде можливість вибору»,- зазначив голова ОДА.

Як пояснив Прем’єр – міністр України Олексій Гончарук, програмою Уряду «Плюс 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів за 12 місяців» пріоритет у державному фінансуванні надаватиметься реконструкції або капітальному ремонту існуючих опорних і великих шкіл, які знаходяться в зоні розташування малокомплектних навчальних закладів, що автоматично призведе до їх оптимізації.

Для кожної побудованої і реконструйованої школи будуть закуплені шкільні автобуси за рахунок субвенції МОНу.

До кожної побудованої або реконструйованої школи буде відремонтована дорога за рахунок субвенції з дорожнього фонду ОДА.

Принагідно Владислав Скальський  також відзначив, що у бюджеті 2020 року буде закладено рекордну суму коштів на ремонт та реконструкцію місцевих доріг, а саме  1 млрд 260 млн.( проти 800 млн грн. у 2019).