"Повноваження на місця передані, кошти на місця передані. У вас кошти і повноваження є, ви обираєте свою владу і ви робите свій вибір. Там де помилилися - там будуть проблеми, а там, де є справжні управлінці - там є справжній результат. Це все залежить від рівня управління саме того, кого ви обираєте - мера, міської ради - і маєте до нього висувати серйозні вимоги. Це і є місцева демократія, це і є місцеве самоврядування", - заявив Володимир Гройсман.
Глава Уряду зауважив, що як ініціатор реформи з децентралізації влади у 2014 році, ставив перед собою єдине завдання – "передати повноваження з Києва, кабінетів міністрів на місця". І сьогодні у результаті реформи на місцях з'явилося достатньо інструментів, які дозволяють робити ефективно свою роботу, не зважаючи на Київ, зазначив він.
Відповідаючи на питання студента, Глава Уряду навів приклад міста Фастова, доходи бюджету на 2016 рік становили 139 млн 674 тис. грн, а на 2017 рік - 373 млн 691 грн. "Ось результат децентралізації. Бюджет виріс майже утричі. За ці кошти можна отримати будь-який сервісний центр, у тому числі дистанційно", - підкреслив Прем’єр-міністр.
Сьогодні на місця передані повноваження зокрема з реєстрації паспортів, майна, бізнесу, автомобілів тощо. "Система є доступною, треба, щоб на місцях це робили", - зауважив Прем’єр-міністр, зазначив, що Уряд буде посилювати такі вимоги.