13 грудня Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зустрівся з Прем’єр-міністром Грузії Ґіорґі Ґахарія в рамках його офіційного візиту до України. В ході зустрічі глави українського та грузинського урядів обговорили питання посилення двостороннього співробітництва, зокрема у сфері торгівлі.

«Ми пропонуємо розпочати активну роботу над розвитком системи вантажних перевезень із використанням прямого міжнародного паромного сполучення між Україною та Грузією, а також над лібералізацією залізнодорожних паромних сполучень між портами України та Грузії. Проект, яким займаємося ми, та який буде рівнозначно цікавий Грузії – це транспортний коридор Балтійське море – Чорне море – Каспійське море. Ми розраховуємо на активну участь Грузії в цьому проекті», – сказав Олексій Гончарук.

Обговорюючи інфраструктурні проекти, Прем’єр-міністр України також додав: «Зараз проводяться концесійні конкурси щодо українських морських портів – Ольвії та Херсону. Представник Грузії є одним із учасників такого конкурсу. Ми дуже цінуємо інтерес ваших громадян та бізнесу до українських проектів».

Наступне питання, яке сторони обговорювали на зустрічі – це поглиблення інтеграції України, Грузії та Молдови до Європейського Союзу. Олексій Гончарук зазначив: «Важливо просувати ідею застосування нового поглибленого формату інтеграції для України, Грузії та Молдови. Таке поглиблення інтеграції може відбуватися у нещодавно запропонованому форматі Стратегія Тріо 2030. Для цього важливо спільними зусиллями відстоювати позицію, яку виклали в спільній заяві міністри закордонних справ наших країн».

Прем’єр-міністр Грузії зазначив: «Наш Уряд готовий докладати зусиль для зміцнення співробітництва наших народів та досягнення спільних результатів».

Насамкінець сторони обговорили необхідність структурування форматів двосторонньої співпраці та планування виконання спільних проектів, зокрема у сфері інфраструктури.