Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков взяв участь у конференції “Забезпечення прав дитини в умовах збройного конфлікту” з нагоди 30-річчя прийняття Конвенції ООН про права дитини.  Під час виступу він відзначив, що Парламент максимально долучиться до вирішення проблем, що постають перед постраждалими від наслідків збройного конфлікту на Сході України.

“За час конфлікту на Сході лише за офіційними даними Уповноваженого ООН з прав дитини загинуло близько 150 дітей. І це не статистика - це трагедія  для кожного з нас. Але чим більше ми будемо проводити такі зустрічі і говорити про це в світі, тим швидше ми зможемо повернути мирне життя в міста, села, домівки. Тим швидше ми зможемо зробити так, щоб на обличчях наших дітей була посмішка”, - наголосив Голова Парламенту. 

Дмитро Разумков також підкреслив, що Верховна Рада розуміє проблеми, з якими наразі стикаються постраждалі від конфлікту, і робитиме все можливе для створення більш комфортних умов для переселенців. 

“Майбутнє цієї держави побудувати без дітей у нас навряд чи вийде, адже майбутнє будь-якої держави будується саме для дітей. Це дійсно так, і кожен повинен пам’ятати, що не буває чужих дітей”, - зазначив Голова Верховної Ради.

Як зазначила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, забезпечення прав та інтересів дитини - це першочергові завдання держави.

“Реалізація цих завдань неможлива, коли держава стикається зі збройним конфліктом. Тому сьогодні ми зібралися тут, щоб обговорити можливі шляхи посилення засобів захисту дитини, яка опинилася в умовах збройного конфлікту, та напрацювати відповідні рекомендації”, - підкреслила вона.

Дмитро Разумков зауважив, що Верховна Рада України працює дуже злагоджено, і в Комітетах ведеться безпосередня робота над вирішенням проблемних питань переселенців. “Сподіваюсь, що  після цієї конференції колеги з Комітетів у "турборежимі" опрацюють пропозиції, які передасть нам Уповноважена. Вони підготують законодавчі ініціативи, які ми зможемо розглянути і прийняти в стінах Парламенту”, - зазначив він.