Сьогодні, 25 листопада, під керівництвом голови ОДА Владислава Скальського відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Очільник області заслухав інформацію про стан агропромислового комплексу регіону, питання медичного та соціального забезпечення, освітньої галузі, стан виконання обласного бюджету тощо.

Щодо використання освітньої субвенції доповів в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк: «Із 43,3 млн грн субвенції на НУШ 39,6 млн грн використано. Із субвенції на забезпечення автомобілями інклюзивно-ресурсних центрів використано 3 млн грн із загальної суми в 7,4 млн грн, закуплено 2 автомобілі, по решті проводяться торги, ризиків немає. На придбання шкільних автобусів нам було виділено 16,4 млн грн., з яких використано 9,3 і закуплено 10 автобусів, по решті тривають процедури закупівлі».

Щодо стану справ в сфері соціального захисту населення доповіла директорка профільного департаменту Наталя Заболотна: «Наразі перед нами стоїть кілька ключових завдань. Зокрема, до 25 числа, тобто до сьогодні, ми повинні завершити нарахування пільг і субсидій за листопад, щоб вийти на виплату і це питання на постійному контролі. Другим питанням є використання субвенції на придбання житла для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. На сьогодні 85,6% коштів, призначених на компенсацію, вже на рахунках у дітей і вони мають рік, щоб визначитись з житлом. Також придбано 2 квартири в Іллінецькому і Калинівському районах із запланованих 4-х. Крім того, очікуємо 9,5 млн грн. додаткової субвенції, яку плануємо спрямувати на будівництво малих групових будинків на території Стрижавського дитячого будинку-інтернату. Це дозволить діткам, які мають інвалідність, виховуватись в умовах наближених до сімейних. Третє ключове завдання – використання коштів, призначених на технічні засоби реабілітації для осіб з інвалідністю. До кінця року близько 32 млн грн маємо використати, щоб максимально закрити потребу в ТЗР. Це потребує злагодженої роботи на місцевому рівні, адже укладаються тристоронні угоди між заводом-виробником, людиною і управліннями праці і соціального захисту населення. Ми тримаємо ситуацію на контролі, постійно знаходимось на зв’язку з районами, щоб виділені кошти були використані в повному обсязі».

Підсумовуючи засідання, голова ОДА Владислав Скальський дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів за напрямками роботи та побажав плідного робочого тижня.