Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розпочав свій візит до Лондона із вручення відповідно до Указу Президента Володимира Зеленського державних нагород – орденів «За заслуги» ІІІ ступеня британським парламентарям. 

«Ці нагороди є символом глибокої вдячності українців за принципову позицію на підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, яку парламентарі підтвердили й своїми діями», - наголосив Олексій Гончарук.

Нагороди було вручено пану Джону Віттінгдейлу, пані Полін Летем та пану Міку Антоніву.

Джон Віттінгдейл – голова Багатопартійної парламентської групи дружби з Україною, завдяки зусиллям якого питання України було в порядку денному Парламенту. Полін Летем є найбільш відомою постаттю, яка упродовж десятиліть вимагає визнати голодомор 1932-1933 геноцидом українського народу та включити тему голодомору до шкільної програми. Мік Антонів був ініціатором та автором резолюції Комітету ЄС з питань регіонів, в якій засуджувалась тимчасова окупація Криму Росією.

«Символічно, що нагородження відбулося саме сьогодні – в річницю Революції гідності. Для мене честь особисто вручити ці нагороди!» - відзначає Прем’єр-міністр України.

Голова Уряду України Олексій Гончарук перебуває з робочим візитом у Лондоні з метою взяти участь у першому Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів Східного партнерства 22 листопада 2019 року.