23 жовтня, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський побував на підприємстві ПрАТ «ПлазмаТек», що в с. Рудниця Піщанського району.

Голова облдержадміністрації відвідав виробничі потужності компанії, що спеціалізується на виробництві сучасних зварювальних електродів. Він, зокрема,оглянув цехи та дільницю зварювально-технологічних випробувань, склад готової продукції й побутові приміщення, а також лабораторію з унікальним обладнанням, де випробовують електроди на розрив, твердість і низку інших показників.

Комерційний директор Юрій Омельчук розповів присутнім про діяльність та найближчі перспективи розвитку компанії. Він повідомив, що цього року на ПрАТ «ПлазмаТек» планують змонтувати і запустити єдину в Україні лінію з випуску залізних порошків.

«Контроль якості продукції підприємства на кожному етапі виробництва, який здійснюється спеціальними приладами, а також наявність власної випробувальної лабораторії дозволяють отримувати зварювальні матеріали високої та стабільної якості. Частина, яку ми займаємо на українському ринку зварювальних електродів складає майже 70 %», – наголосив керівник підприємства.

Владислав Скальський поспілкувався з працівниками на тему організації підвозу до роботи та рівня заробітних плат. Зауважимо, що на підприємстві забезпечено організований підвіз працівників до місця роботи і в зворотньому напрямку.

Ознайомившись із виробництвом, керівник регіону зауважив, що найбільше досягнення підприємства у тому, що з року в рік воно нарощує обсяги виробництва продукції та збільшує робочі місця.

Враження від побаченого керівник регіону прокоментував так: «Сьогодні виробнича корпорація «ПлазмаТек» є одним з лідерів з виробництва зварювальних електродів в Україні, промисловий гігант, який стрімко завойовує нові ринки збуту.Електроди цього виробництва відомі в усьому світі. Це сучасна багатопрофільна компанія, продукція якої представлена в широкому асортименті та вдосконалена власними розробками. Все технологічне обладнання компанія виготовляє для себе самостійно. На виробництві в Піщанському районі працевлаштовано 650 осіб.Середня заробітна платня на підприємстві коливається в діапазоні 10-11 тисяч гривень. Компанія забезпечує співробітникам належні соціальні гарантії, побутове обслуговування, рівень зарплати», – зауважив Владислав Скальський.

Голова облдержадміністрації наголосив, що «ПлазмаТек» – це яскравий приклад успішної української інвестиційної політики.

«Такі приклади доводять, що виробничі компанії на Вінниччині вміють виготовляти унікальні речі, експортуючи по всьому світу. Впевнений, що підприємство може бути амбасадором нашого регіону не тільки в Україні, а й в світі», – резюмував Владислав Скальський. 

Нагадаємо, компанія ПАТ «ПлазмаТек», яка була заснована в 2001 році, є виробником зварювальних матеріалів та напівфабрикатів для виготовлення зварювальних електродів під торговими марками ТМ MONOLITH, ТМ АРСЕНАЛ, ТМ CONTINENT – лідерами на ринку України за об’ємами виробництва та продажу. Група компаній «ПлазмаТек» займає перше місце в СНД по об’єму продажів зварювальних електродів, річний оборот складає 55 млн €. Продукція виготовляється із кращої сировини на двох заводах-виробниках (в Україні та Республіці Білорусь), які оснащені дванадцятьма високотехнологічними лініями. Виробничі заводи мають загальну потужність 46 тис. тонн зварювальних електродів на рік. Виробничий випуск компанії в Україні складає 1700 тонн в місяць та 1900 тонн в Республіці Білорусь. В загальному понад 3600 тонн на місяць.

Окрім України, продукція ПрАТ «ПлазмаТек» поставляється на експортні ринки Білорусії, Молдови, Румунії, Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Чехії, Казахстану, Узбекистану, США, Арменії, Азербайджану, Грузії, Киргистану, ОАЕ.

В активі компанії: виробничі потужності, видобувні та переробні компанії, логістичні склади, дослідницько-експериментальні лабараторії, машинобудівні підрозділи, великий автопарк спецтехніки та багато іншого. ПрАТ «ПлазмаТек» безперервно удосконалює якість обслуговування, з метою побудови довгострокових взаємовигідних відносин зі своїми клієнтами.

Компанія виготовляє сучасну та якісну продукцію, яка користується попитом не тільки на території України, але і за її межами. Мета інфраструктури компанії – забезпечення безперебійного  та ефективного функціонування виробничого процесу.