Відкриваючи засідання Погоджувальної ради у вівторок, 1 жовтня, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відзначив високу ефективність роботи Парламенту впродовж минулого пленарного тижня.

“Ми взяли досить непоганий темп. За минулий пленарний тиждень було прийнято 21 законопроект у цілому і ще 7 у першому читанні. Таких показників результативності роботи у Верховній раді, мабуть, ще не було. І я сподіваюсь, що і надалі ми будемо працювати так само швидко і якісно, адже якість - це далеко не завжди антонім швидкості”, - підкреслив спікер у своїй вступній промові.

Голова Верховної Ради також звернув увагу народних депутатів на необхідність подання пропозицій до проєкту державного бюджету 2020 до 1 жовтня, щоб Бюджетний комітет встиг у визначений термін опрацювати усі зауваження і винести законопроєкт до сесійної зали не пізніше 18 жовтня.

“За умови якісної та плідної роботи Комітету, а також кожного окремого народного депутата ми отримаємо збалансований та ефективний фінансовий документ, який дозволить Україні піти шляхом сталого економічного зростання”, - зазначив Дмитро Разумков.

Окрім того, 29 вересня Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Парламенту Програму дій Уряду - документ, у якому визначені пріоритети діяльності виконавчої гілки влади на наступні 5 років. У п’ятницю 4 жовтня цей документ має бути розглянутий у сесійній залі.

“Прошу поставитися до розгляду Програми дій максимально відповідально і опрацювати це питання у комітетах, щоб у п’ятницю ми могли швидко та ефективно пройти це питання”, - звернувся до депутатів Голова Верховної Ради.

На завершення свого виступу Дмитро Разумков закликав народних депутатів дотримуватись правил роботи Парламенту, визначених Регламентом, і не створювати умови для блокування роботи Верховної Ради.