Голова обласної державної адміністрації  Владислав Скальський з ініціював першу ознайомчу зустріч із очільниками громадських організацій Вінниччини, більшість з яких входять до складу Громадської Ради при облдержадміністрації (керівник – Пилип Прудиус).

Із усвідомленням того, що в процесі реформування усіх органів виконавчої влади в країні неабияку роль відіграють представники громадськості - жителі наших територіальних громад, голова окреслив присутнім своє бачення взаємодії влади й інститутів громадянського суспільства (ІГС) в процесі актуалізації керівного кадрового ресурсу області з метою здійснення змін на краще та удосконалення тих досягнень, що вже є на поточний момент.

«Українці на виборах дали зрозуміти, що потребують докорінних змін, як в економіці і соціумі, так і у владних інституціях. Моє завдання сьогодні – чітко побачити і зрозуміти, як і ким представлений кожен орган виконавчої влади на тій чи іншій території: які функції і задачі виконує, що корисного робить для громади, і чи є, найголовніше, якісним і добропорядним керівником, якому довіряє суспільство…» - сказав Владислав Скальський резюмуючи свої перші дії в процесі вивчення стану справ в області.

При цьому голова облдержадміністрації окреслив два важливих критерії, за якими здійснюватиметься оцінка кожного керівника та діяльність очолюваної ним структури на теренах області – це професійність й доброчесність. Остання категорія, на думку очільника області, має полягати у площині морально – етичних норм кожної людини, яка претендує на те, аби займатися публічною адміністративною діяльністю. І принцип цей – жодних компромісів із совістю: «Людина має нести високу моральну відповідальність за свої вчинки і дії на керівній посаді. І коли у своїй роботі вона інколи, за певних обставин готова укласти «угоду із совістю», аби отримати певну матеріальну вигоду – таким не місце на керівних посадах» - зазначив голова облдержадміністрації.

Також Владислав Скальський коротко розповів представникам ІГС про себе та про свої перші кроки на посаді очільника Вінниччини зазначивши, що отримав область в належному якісному соціально-економічному стані, втім, має велику кількість ідей та ініціатив щодо продовження реформ, зміцнення інвестиційного потенціалу області, оптимізації адміністративних структур. На часі – створення ОТГ та активізація децентралізацій них процесів на Вінниччині, реформа освітянської й медичної галузей тощо.

В свою чергу представники ІГС на зустрічі запевнили голову ОДА у своїй готовності й надалі утримувати плідну комунікацію за формулою взаємодії «влада – громада», аби перші чітко знали і відчували вимоги й потреби громадянського суспільства, а другі – мали можливість впливати на рішення виконавчої влади, вносити свої ініціативи та оптимальні пропозиції в процеси життєдіяльності області.