Продовження співпраці з Місією Міжнародного валютного фонду є позитивним сигналом для іноземного бізнесу та міжнародних партнерів і запорукою вдалого й успішного майбутнього України. Таку думку Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков висловив під час зустрічі з представниками Місії МВФ в Україні на чолі з Роном ван Роденом.

Дмитро Разумков подякував представникам МВФ за підтримку і сталу консалтингову практику. «Ми цінуємо вашу роботу, яка допоможе провести необхідні реформи, яких потребує Україна. Я сподіваюся, що ми зможемо вибудувати довгострокові, прозорі та зрозумілі для обох сторін відносини», - сказав він і підкреслив, що саме зараз у державі склалася унікальна ситуація, коли всі вертикалі влади працюють як єдина команда заради успіху і позитивних змін у країні.

Голова Парламенту запевнив представників Місії МВФ у готовності до подальшої ефективної співпраці та виконання зобов’язань України. «Ми відкриті для діалогу, ми відкриті для співпраці і для конструктивних змін у державі, у тому числі на законодавчому рівні», - зазначив Дмитро Разумков. Водночас, політик висловив сподівання на підтримку МВФ в економічних, політичних та консалтингових питаннях. 

Своєю чергою Керівник Місії МВФ в Україні відзначив позитивні зміни в економіці країни та згуртованість владної команди. «Новий Президент і його адміністрація, Кабінет Міністрів і Верховна Рада України працюють пліч-о-пліч як єдина команда», - підкреслив він і додав, що Україна змогла вийти з глибокої економічної кризи і зараз з’являються нові можливості для запровадження низки структурних реформ.

На переконання Рона ван Родена, дуже важливо зберегти досягнуту макроекономічну стабільність і незалежність Національного банку України. Він також позитивно оцінив розроблений проект Державного бюджету на 2020 рік і висловив сподівання на те, що Верховна Рада України підтримає цей проект. Представник МВФ також запевнив у подальшій співпраці та наданні необхідних консалтингових послуг.