За ініціативи Президента України до Дня безпеки пацієнта до 15 областей було передано 20 автомобілів екстреної медичної допомоги. Передача відбулася за участі Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, заступника Голови Офісу Президента Кирила Тимошенка, Голови Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького та заступника Міністра охорони здоров’я Олени Симоненко

Як зазначив Голова Верховної Ради під час заходу, нарешті співпраця держави та бізнесу відбувається відкрито і приносить реальну користь суспільству. “Можна здійснити хоч мільйон виїздів “швидкої”, але дуже важливо, щоб кожен такий виїзд рятував людське життя”, - наголосив він.

Зокрема, під час заходу було передано 3 автомобілі ЕМД типу А на базі позашляховика Toyota Land Cruiser, які можна використовувати у районах з поганим станом асфальтового покриття доріг, 14 неонатальних “швидких” для надання допомоги новонародженим та 3 автомобілі ЕМД типу В на базі Citroen Jumper. Усі автомобілі були закуплені за кошти благодійної організації «Фонд Ріната Ахметова».

На сьогодні за проектом “200 швидких для України” до медичних закладів було передано вже 77 автомобілів ЕМД. Найближчим часом буде закуплено та передано ще 123 машини.