Президент України Володимир Зеленський заявляє, що поряд із підготовкою до зустрічі у Нормандському форматі триває робота над картою імплементації Мінських домовленостей з визначенням чітких термінів реалізації етапів.

«Ми справді будемо готуватися до Нормандського формату. Є Мінські домовленості, є Нормандський формат, але, крім цього, ми розробляємо карту виконання Мінських домовленостей з чіткими термінами. І для мене це найголовніше», – сказав Глава держави під час спільної з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо зустрічі з представниками ЗМІ у Києві.

«Ми не втрачатимемо зараз жодного дня, чекаючи тільки зустрічі у Нормандському форматі. Ви знаєте, що у нас є зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Саме у Мінську ми обговорюємо етапи повернення всіх наших громадян. Терміни та етапи», – додав Президент України.

Глава держави також привітав з поверненням на Батьківщину утримуваних у РФ українців. «Це велике щастя для родин цих людей і для кожного з нас», – сказав він.

Зі свого боку Саулі Нііністьо заявив, що Фінляндія постійно надавала підтримку Україні та готова продовжувати це робити.

«Це пов’язано не так з головуванням у ЄС. Ми робили те саме ще під час початку кризового стану і подій у Криму. Я зустрічався з багатьма своїми колегами по всьому світу і завжди наголошував на українському питанні під час цих зустрічей. Отже, це питання стояло на нашому порядку денному і залишатиметься там», – сказав Президент Фінляндії.