Президент України Володимир Зеленський наголошує на важливості вирішення питання підсудності Вищого антикорупційного суду України, щоб його роботу не гальмували тисячі дрібних справ.

«Є проблема, яку ми не встигли вирішити, – це питання з межами підсудності», – сказав Глава держави у своєму виступі з нагоди початку роботи Вищого антикорупційного суду України.

За словами Володимира Зеленського, роботу Вищого антикорупційного суду намагалися заблокувати, «заваливши» його тисячами дрібних справ.

«Хтось дуже хотів, щоб ви щодня займалися такими справами, коли сільський голова якось не так витратив кількасот гривень. Це все робилося для того, щоб гучні справи корупціонерів залишалися в тіні», – пояснив Президент.

Глава держави підкреслив, що на законодавчому рівні вже триває робота над вирішенням цієї проблеми.

«Я знаю, що ви очікуєте понад 200 гучних справ з розкраданням, зі страшними діями корупціонерів – топ-чиновників. І ми допоможемо, щоб ви вільно розглядали ці справи, і всі ці люди були покарані», – констатував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 29 серпня Президент України вніс до парламенту проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» (щодо початку роботи суду), яким уточнюється підсудність ВАКС.