Ділові кола України та Ізраїлю мають всі можливості, не чекаючи остаточної ратифікації Угоди про Зону вільної торгівлі між нашими державами, суттєво нарощувати товарообіг, ділові стосунки, розвивати перспективні сектори – такі, як агровиробництво, машинобудування, інновації. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з українськими компаніями – лідерами hіgh-tech. Зустріч відбулася за участі Прем’єр-міністра Держави Ізраїль Біньяміна Нетаньягу.

Володимир Гройсман наголосив, що візит пана Нетаньягу – історичний для України. «І я радий, що саме наші уряди мали можливість фіналізувати і завершити перемовини по Угоді про Зону вільної торгівлі. Ми зняли візові бар’єри для наших громадян. А зараз ми започатковуємо економічний безвіз, причому говоримо про розширення ЗВТ на послуги, механізми спільного інвестування тощо, – сказав Володимир Гройсман. – Саме тому я вже зараз закликаю наших бізнесменів збільшувати товарообіг. Наша синергія – в агросекторі, машинобудуванні, інноваціях. Ми можемо, використовуючи наші таланти й досвід, бути сильнішими разом».

У свою чергу Глава Уряду Ізраїлю наголосив, що така співпраця завжди несе здобутки для обох держав. Причому як в діловому плані, так і в адміністративному, адже вільна взаємна торгівля зменшує й бар’єри в сегменті державного регулювання.

Довідково

Напередодні зустрічі з діловими колами глави Урядів України та Ізраїлю провели зустріч в форматі тет-а-тет, під час якої запевнили один одного у взаємній підтримці і підтримці бізнес-проектів українських та ізраїльських інвесторів.

За 6 місяців поточного року обсяг товарообігу між Україною та Ізраїлем перевищив 445 млн доларів.