16 липня Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відвідали Державне підприємство «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа». Президент вручив державні нагороди членам юнацької збірної України (U-20) з футболу, які перемогли на чемпіонаті світу в Польщі. Також Глава держави нагородив золотих медалістів ІІ Європейських ігор, на яких Україна посіла загальнокомандне третє місце.

«Я пишаюся тим, що живу з вами в одній країні, в один час. Держава для вас, спортсменів, замало робила. Ми хочемо це змінити – ставлення і до вас, і до спорту», – заявив Глава держави під час вітального слова.

Також Президент зазначив, що після приїзду до «Конча-Заспи» він отримав інформацію про невеликі стипендії українських спортсменів. Володимир Зеленський пообіцяв вирішити цю проблему.

«Я знаю, що у вас дуже маленькі спортивні стипендії. Ми збільшимо. Обов'язково допомагатимемо вам. Кажіть про проблеми – будемо вирішувати», – наголосив він.

Володимир та Олена Зеленські оглянули інфраструктуру навчально-спортивного комплексу, зокрема відвідали зали спортивної гімнастики, важкої атлетики та греко-римської боротьби.

Також Глава держави ознайомився з планами реконструкції та технічного переоснащення комплексного ігрового залу, будівництва спеціалізованого сучасного спального корпусу, що відповідатиме потребам спортсменів з обмеженими можливостями, та спеціалізованого плавального комплексу олімпійського класу на території Олімпійського навчально-спортивного центру.

Президент України також ознайомився з умовами проживання спортсменів у гуртожитку на території комплексу. Крім того, під час розмови з генеральним директором Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» Андрієм Крилюком та олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим Глава держави пообіцяв посприяти виділенню житла тим спортсменам, які цього потребують.