Одна з найбільш успішних реформ Уряду України - децентралізація - це запорука розвитку громад, відповідальності їхніх керівників і виконання програм зміни якості життя людей. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «Simon».

«Децентралізація – це будувати дороги, будувати садочок, розвивати культуру тощо. Якщо громади об’єднані - вони розвиваються. Якщо роз’єднані – це стагнація, - сказав Володимир Гройсман. - Всі мають використовувати переваги децентралізації. Всі 100% українців».

Довідково

Децентралізація запроваджується в Україні з 2014 року. Наразі в Україні створено понад 900 громад, в яких проживають близько 70% населення України. Бюджети об’єднаних громад зросли в середньому вчетверо, і це дозволило реалізувати найбільш затребувані проекти розвитку територій – від оновлення комунальних систем і об’єктів соціальної інфраструктури до відкриття прозорих офісів надання адміністративних послуг та реконструкції міської інфраструктури. Прем’єр-міністр України, як ідеолог і активний захисник децентралізації, виступає за закріплення децентралізації у Конституції України і називає зміцнення місцевого самоврядування прикладом нового підходу ухвалення рішень, на який є значний попит суспільства.