Сьогодні, 4 липня, відбулося представлення результатів роботи та закриття чергового V Обласного молодіжного форуму «Вінниччина молодіжна – ініціюй та дій», який розпочав свою роботу у День молоді 30 червня поточного року.

Захід став можливий завдяки підтримці обласної державної адміністрації, зокрема Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, Студентської ради Вінниччини та Студентської академії волонтеріату.

Форум об’єднав 100 учасників, які представляли райони та міста обласного значення, об’єднані територіальні громади Вінниччини, а також лідерів шкільного самоврядування області.

Учасників форуму було розділено на 4 робочі групи, зокрема «Медіа і я», «Волонтерство і я», «Консультативно-дорадчі органи і я» та «Молодіжна інфраструктура і я», напрацювання яких представили голові облдержадміністрації Валерію Коровію, заступнику голови облдержадміністрації Ігорю Івасюку та директору Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталії Заболотній.

«Хочу відмітити, що цьогорічні презентації виконані на дуже високому професійному рівні та торкаються низки соціальних проблем важливих не лише для Вінниччини, але й для України вцілому. Надзвичайно сподобалася платформа «Волонтерство і я». Щоб я був студентом, то записався саме б до вас, тому що ідеали волонтерства, підтримки, допомоги дуже близькі мені», – зазначив Валерій Коровій.

Очільник області поспілкувався з учасниками форуму щодо здобутків та викликів, які сьогодні постають перед Вінниччиною, зокрема щодо демографічної ситуації в області, тенденцій зростання економіки, залучення іноземного капіталу, поглиблення медичної та освітньої реформ, а такою процесу децентраліцазії.

«Бажаю вам усім, щоб ви були активні та цілеспрямовані на шляху до своїх мрій, працювали у команді та мали підтримку, а влада у свою чергу намагатиметься створювати необхідне середовище для вашого розвитку», – завершив свій виступ Валерій Коровій.

«У свою чергу я хотіла б подякувати за те, що обласне керівництво завжди дослухається до проблем молоді та підтримує молодіжний рух на Вінниччині, реалізацію сучасних креативних ідей та проєктів», – відзначила Наталія Заболотна.

Найактивніших учасників V Обласного молодіжного форуму «Вінниччина молодіжна – ініціюй та дій» було відзначено подяками Міністерства соціальної політики України, почесними грамотами обласної державної адміністрації, а також подяками Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.