Нова українська школа стала фундаментальною зміною, яка формує наше майбутнє і наше сьогодення, адже сприяє утвердженню України як країни щасливих дітей. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час конференції «Конференція «Нова українська школа: успіхи та виклики першого року впровадження». Минулого року в Україні стартували зміни в середній освіті, і найбільш відчутними вони стали у початковій школі. Тоді в перші класи пішли 448,6 тис. дітей. Близько 105 тис. вчителів підвищили кваліфікацію, з них 41,5 тис. педагогів пройшли навчання та стажування за новими, розробленими Міністерством освіти і науки України, стандартами. Загальний обсяг державних інвестицій в оновлення системи освіти за 2018-2019 роки склав 7 млрд грн. Інвестиції виключно в облаштування перших класів – обладнання, меблі, дидактичні матеріали – склали близько 1 млрд грн у 2018 році і близько 950 млн грн цього року.

«Для всіх нас тема українських дітей – нашого майбутнього – особлива для нас. Для мене вона так само особиста: я народився в сім’ї освітян. Я з двох років ходив у школу: мама викладала, а я – спостерігав. І весь час я був поряд з освітянами, – сказав Володимир Гройсман. – Для мене було і є важливим системно змінити ситуацію в освіті – адже у дітей ніколи не буде другого шансу отримати якісну середню освіту. Тож важливо забезпечити доступність освіти, матеріальне забезпечення шкіл і належне забезпечення вчителів».

Глава Уряду нагадав, що, коли Уряд починав реформу децентралізації, зміцнення місцевого самоврядування, тоді визначили, що найперший пріоритет вкладання коштів – система освіти: садочки, школи, профтехосвіта. Плюс – достатній рівень оплати праці освітян. «Потрібно продовжувати робити це й далі. Ми вже маємо 1 млн українських дітей, які почали набувати знання у нових умовах. Дітям цікаво, діти залучені до процесу, – зазначив Володимир Гройсман. – Нова українська школа стала фундаментальною зміною, яка формує наше майбутнє і наше сьогодення. Розбудова України, як країни щасливих дітей, має стати нашою національною ідеєю. Здоров’я, безпека і освіта дітей мають стати нашими незмінними пріоритетами».