На початку Погоджувальної ради керівників депутатських фракцій і груп у вівторок, 18 червня, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій нагадав присутнім, що цього тижня у парламенті триватиме розгляд Виборчого кодексу. У зв’язку із цим він висловив думку про необхідність «великої презентації і роз’яснення суспільству і, напевно, народним депутатам, про переваги Виборчого кодексу».

Андрій Парубій упевнений, що Виборчий кодекс є оптимальною системою виборів. «Адже громадяни  України будуть мати змогу голосувати не тільки за політичні сили, а ще й самостійно визначати – хто з кандидатів цієї сили може бути в Парламенті і може представляти їхні інтереси, - пояснив Голова Парламенту та додав: - Фактично ми зможемо поєднати і партійну структуру, і партійні симпатії, кого громадяни України вважають найбільш достойними виконувати їх обов’язки».

Голова Верховної Ради поінформував, що до завершення розгляду проекту Виборчого кодексу парламент має опрацювати понад 4000 правок, у зв’язку із чим він звернувся до народних депутатів із закликом «активно та інтенсивно» працювати над їх розглядом.

Андрій Парубій заявив про свою позицію у зв’язку зі зміною власника українського телеканалу «ZIK»«Із сумом дізнався про те, що кум Путіна став власником ще одного всеукраїнського телеканалу», - сказав Голова Верховної Ради.

«Я хочу висловити підтримку і солідарність тим журналістам і працівникам телеканалу «ZIK», які звільнилися, щоб не стати інформаційною зброєю проти України в руках Кремля. Шаную Вашу позицію і принциповість!» - наголосив Андрій Парубій. Він також висловив переконання, що «з цього приводу державні органи влади повинні зробити певні висновки», адже захоплення українського інформаційного простору є не менш небезпечним, аніж окупація частини Луганської та Донецької областей і Криму.

 Також Андрій Парубій привітав християн східного обряду із Трійцею – великим святом, яке цього року відзначалося у неділю, 16 червня.