Започаткована Урядом України всеукраїнська програма «Малі міста – великі враження» обсягом фінансування в 50 млн грн дала можливість культурного розвитку для невеликих населених пунктів, які мають свою історію, традиції, і де насправді живе душа і серце українського народу.   
Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час церемонії закриття великого фестивалю класичної музики під відкритим небом OperaFest Tulchyn. Фестиваль відбувається втретє – саме в рамках проекту «Маленькі міста – великі враження». Його особливість в тому, що протягом кількох днів на одній сцені біля Палацу Потоцьких у Тульчині, що на Вінниччині, виступають колективи і солісти різних оперних театрів з України, Польщі, Німеччини та інших країн. Цього року кількість постановок сягла 12. Захід відбувається просто неба, і відвідати його можуть всі бажаючі – безкоштовно і в будь-який час.  
Прем’єр-міністр відвідує фестиваль вже вдруге. Минулого року він взяв участь у відкритті заходу. 
«Нам не вистачає в житті чогось світлого й теплого. Саме такі події зближують нас і роблять нас добрішими. Для нас це важливо, - сказав Володимир Гройсман. - Минулого року, коли я мав честь бути серед вас, ми прийняли рішення здійснити програму «Малі міста – великі враження». Ця програма в 50 млн грн дала можливості проводити подібні акції в маленьких містах. Там, де наше серце». 
Глава Уряду побажав організаторам і учасникам фестивалю, аби їхнє дітище стало доброю традицію на десятиліття і подякував відвідувачам музичного свята за доброту і щирість.