Відкриваючи у понеділок, 3 червня, засідання Погоджувальної ради, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вніс пропозиції щодо порядку денного цього пленарного тижня.

Він повідомив, що пленарне засідання вівторка розпочнеться із завершення розгляду проекту Закону «Про сільськогосподарську кооперацію», після чого пропонується перейти до обговорення проектів Законів «Щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян» та «Щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами».

Після ухвалення рішень із вищезазначених питань Голова Верховної Ради анонсував розгляд проекту Закону «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» (реєстр.№ 1098). Він нагадав, що профільним Комітетом вже проведено «багатогодинне ґрунтовне обговорення» цього законопроекту. «Правок (до законопроекту – прим.) багато, але менше тисячі», - зазначив Андрій Парубій та спрогнозував, що обговорення законопроекту продовжиться також у середу, і вже у першій половині четверга Верховна Рада ухвалить остаточне рішення з цього питання.

Пленарне засідання четверга продовжиться розглядом блоку законів, які, за словами Голови Парламенту, вкрай важливі для співпраці з Європейським Союзом – зокрема, йдеться про законопроекти про імплементацію актів законодавства Європейського Союзу у сфері технічного регулювання та щодо забезпечення гармонізації кримінального законодавства з положеннями міжнародного права.

Голова Верховної Ради зазначив, що у четвер після обіду планується розпочати розгляд проекту Виборчого кодексу (реєстр. №3112-1). «Це наймасштабніший проект закону із тих, що ми розглядали за час своєї каденції, і я дуже розраховую аби ми змогли провести його максимально професійне, компетентне обговорення», - підкреслив Андрій Парубій та висловив сподівання, що «Верховна Рада проведе цю масштабну і важливу роботу, і ми зможемо ще на літній сесії прийняти Виборчий кодекс з відкритими