Ключове завдання Уряду України на поточний момент – продовжувати реформи, які у більшості своїй є фундаментальними, та забезпечити сталий розвиток країни. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із засновниками та правлінням Ялтинської європейської стратегії «YES». Вони зустрілися з Главою Уряду в рамках підготовки чергової щорічної зустрічі «YES», яка запланована на вересень.

«Радий обговорити реальний стан справ в Україні і подякувати вам за те, що ви робите для нашої держави, – сказав Володимир Гройсман, звертаючись до співрозмовників. – Дуже важливо для нас сьогодні продовжувати поступовий розвиток країни і продовжувати зміни, які вже приносять результат. За останні роки – попри всі виклики та загрози – нам вдалося сформувати фундамент нової України, закласти основи, а зараз ми зводимо будівлю. Разом будуємо нову країну».

У свою чергу глава правління «YES» Олександр Квасьнєвскі підкреслив, що Україна справді демонструє відданість не тільки демократичним цінностям, а й курсу значних перетворень. «Ми і наші партнери визнають: перший тур президентських виборів відбувся у прозорий і справедливий спосіб. Ніхто не може поставити під сумнів демократичність всіх процедур, – сказав Олександр Квасьнєвскі. – І так само ми визнаємо ваш внесок у те, що, попри непрості часи і складнощі, ви віддані курсу реформ і проводите ці реформи. Зроблено вже багато. Багато змін відбуваються саме за вашого лідерства. І сьогодні очевидно, що треба продовжувати цей шлях і йти ним далі».

Під час розмови сторони обговорили поточну ситуацію в економіці та основні плани Уряду на подальшу перспективу.