6 квітня 2019 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у відкритті 140-ї Асамблеї Міжпарламентського Союзу, яка відбувається у столиці Катару - місті Доха. На початку церемонії Голову Верховної Ради України привітав Емір Держави Катар шейх Тамім бін Хамад Аль Тані. 

У роботі 140-ї Асамблеї Міжпарламентського Cоюзу беруть участь делегації від 163 країн на чолі з 60 головами і 40 віце-спікерами та у складі 2200 членів парламентів світу.  Українська делегація пропонує для ухвалення на Асамблеї свою Резолюцію про неприпустимість найманства, як засобу підриву миру та порушення прав людини. У складі української делегації на чолі з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм - народні депутати України: Борис Тарасюк, Леонід Ємець, Валерія Заружко, Олена Сотник. 

Міжпарламентський союз (Inter-Parliamentary Union, IPU) - міжнародна організація, створена у 1889 році Фредеріком Пассі (Франція) та Рандалом Крімером (Велика Британія). Це був перший постійний форум для політичних багатосторонніх переговорів. Членами Міжпарламентського союзу є національні парламенти 163 країн світу разом з 10 регіональними парламентськими асамблеями, які є асоційованими членами. Міжпарламентський союз - найстаріша міжпарламентська міжнародна організація -відзначає цього року 130 років.