Президент Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу «Україна» наголосив, що не існує більш важливого завдання для України, української влади і Президента, ніж забезпечити відновлення територіальної цілісності, суверенітету і незалежності держави. 

«Перша позиція, що ми маємо розуміти, хто нам протистоїть. Одна з найбільших військових машин світу – тоталітарна, яка поставила завдання на сьогоднішній день зробити незаконну анексію Криму. І перше, що ми зробили – сколотили світову солідарність з Україною, яка сприяє визволенню Криму», - підкреслив Глава держави.

«Друга позиція – ні на які торги, ні на які підкилимні домовленості Україна ніколи не піде. І Крим буде повернуто Україні. Ми зробимо все можливе, щоб це було зроблено якнайшвидше, одразу же після президентських виборів. Бо ви чули неодноразові заяви Путіна, що до президентських виборів цього робитися не буде, бо він дуже сподівається,  що буде обраний будь-хто, крім Порошенка для того, щоб нова українська влада приповзла на колінах і подарувала йому Крим. Моя позиція – не дочекаються. Ми звільнило Крим», - додав він.

Президент зазначив, що для цього Україна нарощує військову потужність, зміцнює міжнародну солідарність, забезпечує економічне зростання.

«Те саме буде з Донбасом. Не виключаю, що одразу після виборів у нас буде прогрес по блакитним шоломам (запровадження миротворчої місії під егідою ООН на окупованій частині території Донбасу – ред.)», - також зауважив Глава держави.  

«Наголошую, що юрисдикція спеціальної моніторингової місії ОБСЄ – це не тільки Донбас, але і Крим. І ми маємо абсолютно чіткий план, буквально потижнево, що ми маємо робити для цього», - наголосив Петро Порошенко.

Президент також подякував Меджлісу кримськотатарського народу. «Окремо хотів би до них звернутися – вірте, ми будемо боротися за те, щоб звільнити Крим. Ми ніколи жодного дня не забуваємо про вас. І ми пишаємося вашою боротьбою. Разом ми точно переможемо», - сказав Глава держави.