Зростання економіки та покращення якості життя в Україні неодмінно вплине на події на окупованих територіях та настрої людей, які там проживають. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю найбільшій латвійській газеті Latvijas Avīze. Журналісти видання працювали в Україні минулого тижня – разом з Віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом. Високопосадовець зустрівся з Прем’єр-міністром, і однією з тем перемовин став хід реформ, ситуація на Донбасі та у Приазов’ї. Валдіс Домбровскіс відвідав порт Бердянськ, де ознайомився з поточною ситуацію. Він також анонсував бажання ЄС всебічно підтримати Приазов’я і напрацювати спільні проекти розвитку цього регіону.

Крим, Приазов’я й Донбас стали й темою інтерв’ю Глави Уряду. Так, він наголосив, що Крим та Донбас є Україною і там проживають громадяни України. Вони опинилися у полоні окупаційної влади.

«Але для нас кожен громадянин України є цінністю. Ми хочемо звільнити їх від цього полону та надати їм просту, банальну можливість жити в умовах демократії. Коли не треба боятися говорити або думати, – сказав Володимир Гройсман. – Коли у нас прискориться економічне зростання та покращиться рівень життя громадян, це може вплинути на події в окупованих областях».