Сьогодні, 22 лютого, за участі голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулось засідання регіональної ради підприємців при облдержадміністрації. До заходу також долучились директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко, начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук та голова Асоціації ІТ компаній Вінниці Дмитро Софина.

Відкриваючи засідання, Валерій Коровій висловив сподівання на плідну роботу ради підприємців, яка віднині працює в оновленому складі.

«В 2019 році буде запроваджено цілий ряд новацій в сфері регуляції ряду ринків, які так чи інакше вплинуть на роботу підприємців. Серед них – впровадження з 1 липня нової моделі енергоринку України та зміна цін на енергоносії. На разі дуже важливо проводити роз’яснювальну роботу, і в більшій мірі – з суб’єктами малого підприємництва. Також, з початком року ми маємо багато питань стосовно збільшення рахунків за постачання газу. На мою думку нам потрібно провести масштабне інформування серед представників бізнесу, що стосується нових порядків на ринку електроенергетики та газопостачання. Також, цього року розпочинається активне впровадження системи управління безпекою харчових продуктів НАССР, що передбачатиме декілька етапів. Крім того, з 1 січня 2019 року припинено дію мораторію на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів зі здійснення державного (контролю) у сфері господарської діяльності. На разі перед нами гостро стоїть питання фахової підготовки кадрів і в цьому питанні ми вже проводимо активну співпрацю з закладами профтехосвіти», - зазначив Валерій Коровій.

Очільник області не оминув питання фінансової підтримки бізнесу владою, що є одним з пріоритетів економічного розвитку регіону, його інвестиційної привабливості відповідно до Плану перспективного розвитку на 2019-2021р. голова облдержадміністрації також повідомив, що вже два роки поспіль в області діє механізм надання на конкурсних засадах грантів з обласного бюджету на розвиток бізнесу підприємцям-початківцям та спільно з ПАТ «Миронівський хлібопродукт» проводиться конкурс мікрогрантових проектів для сільських громад «Село: кроки до розвитку».

В ході проведення засідання голова регіональної ради підприємців при облдержадміністрації  Олександр Печалін поінформував присутніх про підсумки діяльності дорадчого органу в 2018 році, зокрема про напрацьований Меморандум про партнерство та співпрацю з Департаментом кіберполіції Національної поліції України та Асоціацією ІТ компаній Вінниці.

«Меморандум носить декларативний характер, але після його підписання ми розробимо конкретні дії, які передбачають: по перше, навчання ІТ середовища, зокрема фрілансерів, які часто не знають вимог правоохоронних органів; по друге, підвищення рівня кіберзахисту шляхом підготовки фахових працівників;  по третє, розробка алгоритмів, які стануть в нагоді при проведенні слідчих дій та заходах державного нагляду. Вінниччина – перший регіон в Україні, який розробив подібний документ, що невдовзі буде підписано», - зазначив Олександр Печалін

Крім того, під час засідання присутні обговорили інші проблемні питання, що виникають в суб’єктів підприємницької діяльності.

Присутній на засіданні начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук інформував представників МСП про обов’язковість впровадження до 20 вересня 2019 року системи управління безпекою харчових продуктів НАССР та про особливості проведення аудиту Держпродспоживслужбою підприємств з різними ступенями ризику, яких налічується 1983.

Насамкінець, керуюча відділенням АТ «Ощадбанк» Тетяна Керницька інформувала присутніх про можливості державної програми для підприємців «Будуй своє».