Шановні українці!

Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з Днем Державного Герба України!

Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення народу до власної державності. Обравши знак Володимира Великого за національний символ, українці чітко означили власне коріння та історичне правонаступництво наших державних утворень. Разом з давньоруським княжим гербом ми пройшли шлях у тисячу років, зберегли власну ідентичність і здобули незалежну державу. Тому тризуб – не просто державний герб, він важливий об’єднавчий елемент національної історії, нашого сьогодення та майбутнього.

Під знаком тризуба українці протистояли шовіністичній політиці імперій, які намагалися асимілювати і навіть знищити український народ. Тризуб і жовто-блакитний стяг стали державними символами новітньої незалежної держави – Української Народної Республіки. Тризуб остаточно утвердився як державний символ українців після остаточного здобуття Україною незалежності у 1991 році.

На шевронах українських бійців, які захищають сьогодні нашу державу від російської агресії, знову, як і століття тому, зображено тризуб. Змінюються епохи та обставини, однак українці залишаються об’єднаними власними державними символами. І всі ми маємо докласти зусиль, щоб в усьому світі наш тризуб асоціювався з символом успішної, заможної і справедливої європейської держави.

З повагою

Прем’єр-міністр України                               Володимир ГРОЙСМАН