Сьогодні, очільник обласної державної адміністрації Валерій Коровій провів щотижневу апаратну нараду з керівниками департаментів та служб області.

В ході зібрання обговорено питання, які стосувались соціальної-економічної сфери, епідеміологічного стану в області, підготовки до початку весняно-польових робіт та решти аспектів, які стосуються життєдіяльності регіону.

На початку наради Валерій Коровій наголосив, що першочерговим завданням керівництва області є забезпечення стабільного розвитку регіону, створення всіх умов для розбудови промислового сегменту та створення нових робочих місць. Окрім того пріоритетними залишають питання соціального забезпечення, освіти та покращення якості надання медичних послуг.

«Відповідно до листа Міністерства охорони здоров’я України Вінниччину включили до програми спрямованої на покращення роботи екстреної медичної допомоги, зокрема щодо закупівлі майже 100 нових автомобілів. Враховуючи потребу для області у 180 автомобілів – це кардинально може змінити ситуацію. Але ми маємо виділити з обласного бюджету певну суму співфінансування для закупівлі цих авто. Саме тому необхідно спрацювати таким чином, аби віднайти ці кошти в обласному бюджеті», - зазначив Валерій Коровій.

В свою чергу заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Надія Марусяк повідомила, що на 40 випадків зменшилась кількість захворілих на кір в порівнянні з минулим тижнем, а рівень захворюваності на ГРВІ та грип на 30% нижче епідпорогу. Натомість посилились ускладнення від даних захворювань, зокрема пневмонії. Наразі всі необхідні медикаменти, такі як антибактеріальні та противірусні засоби наявні в достатній кількості, а також є тести на грип, що дає змогу вчасно виявляти хворобу та призначати противірусну терапію.

З приводу нового порядку призначення субсидій поінформувала директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна: «Вінницька область здійснила найбільше призначень монетизованих субсидій за новим безготівковим порядком з 1 січня 2019 року. Таких отримувачів субсидій вже нараховується 3 тис. 546, їм здійснюватиметься оплата за ЖКП через «Ощадбанк» і залишок коштів, по завершенню опалювального сезону, буде скеровано на їх особисті рахунки для власних потреб. Наразі проводиться інформаційно-роз’яснювальна кампанія серед субсидіантів, щодо нового порядку сплати за ЖКП».

Також, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук повідомив, що вже розпочато весняно-польові роботи щодо підживлення по мерзлоталому ґрунту. Сьогодні площі під посів озимих становлять 352 тис. га, з яких 95% знаходяться в доброму стані, решта в задовільному. Також в області завершився сезон цукроваріння, виробництво цукру складає 424 тис. тон – 25% від загальних обсягів виробництва цукру по Україні.

В підсумку засідання Валерій Коровій зазначив, що відповідно статистичних даних Вінниччина має гарні фінансово-економічні показники, що дає можливість для стабільного розвитку регіону.