На базі державного підприємства «Електричні системи» сьогодні, 12 лютого, відбулася нарада, що стосувалася розвитку промисловості Вінницької області та забезпечення промислових підприємств робітничими кадрами.

В роботі наради взяли участь голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення, керівники промислових підприємств області, директори професійно-технічних училищ та коледжів області, члени ГО «Вінницький бізнес-клуб». Перед початком наради учасники ознайомились із виробничими потужностями ДП «Електричні системи».

Відкрив та провів засідання голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. Керівник регіону ознайомив учасників наради з особливостями розвитку промисловості та машинобудування на Вінниччині, починаючи з 1960-1970 рр. минулого століття, а також специфікою розвитку галузі в роки незалежності.  

«Близько 56 тисяч працівників, жителів Вінницької області, працює в промисловості. Якщо робити невеликий екскурс в розвитку промислової індустрії, варто зазначити, що найбільш бурхливий розвиток обласного центру припав на 60-70 рр.ХХ ст. Це пов'язано із заснуванням цілої низки промислових підприємств галузі електроніки, машинобудівних підприємств. Вдвічі за два десятиліття зросла чисельність населення міста. Ваучерна приватизація 90-х років була вкрай невдалою – гіперінфляція, глибока структурна криза. Глибина падіння обсягів виробництва була катастрофічною», – зауважив Валерій Коровій.  

За словами посадовця, наразі галузь переживає новий етап – впроваджується ціла низка потужних інвестиційних проектів. Валерій Коровій також зазначив, що локомотивом позитивних змін є ситуація на ринку праці.

«На ринку праці Вінниччини зростає конкуренція серед роботодавців за працівників. У 2018 році приріст середньомісячної заробітної плати на підприємствах області склав 30 %. Вирішальним чинником, який спонукав до такого зростання, стала конкуренція серед роботодавців на ринку праці.І цей фактор ще як мінімум два роки впливатиме на ситуацію», – підкреслив керівник ОДА. 

Він також порушив питання трудової  міграції, яка посилилася з отриманням «безвізу». За його словами, це черговий виклик для влади та бізнесу міняти «правила гри» на користь працівників.

З доповіддю на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку промисловості Вінницької області» виступив директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко.

Сучасний стан та перспективи розвитку промисловості Вінниччини стали темою виступу директора Державного підприємства «Електричні системи» Олександра Тіщенка.

Проблематику формування кадрового потенціалу та особливості залучення молодих талановитих спеціалістів озвучила директор з управління персоналом Групи компаній KNESS Ганна Євшель.

 З доповідями також виступили ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко, директор Гніванського професійного ліцею Ольга Цимбалюк, а також директор Барського коледжу транспорту та будівництва Національного транспортного університету Йосип Кібітлевський.