Зустріч з головними редакторами районних засобів масової інформації, ініційована головою ОДА, відбулася сьогодні, 11 лютого, в облдержадміністрації.

Відверта розмова в режимі  «питання — відповідь» стосувалася різноманітних аспектів соціально-економічного розвитку Вінниччини, суспільно-політичної ситуації в державі та регіоні. Відтак, керівник регіону висловив особисту готовність до діалогу з кожним редактором районних засобів масової інформації.

Окремий блок питань стосувався особливостей інформаційного роз’яснення населенню актуальних питань пенсійного забезпечення та нових механізмів надання субсидій.

 «Оскільки з 1 березня 2019 року стартує осучаснення пенсій, тобто  щорічний їх обов’язковий автоматичний перерахунок відповідно до інфляції та рівня зарплат в країні, у людей, які вже перебувають на пенсії, та у тих, хто буде виходити на пенсію в наступному році, виникає багато запитань, як саме зростатимуть пенсії. Це питання сьогодні роз’яснить начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака. Іншим не менш актуальним є питання переходу до виплат субсидій готівкою, адже з 1 березня цього року впроваджується процедура надання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі, тобто субсидія виплачуватиметься «живими грошима» безпосередньо громадянам. Про це детально поінформує директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна», – повідомив голова облдержадміністрації.

Звертаючись до журналістів, він зауважив, що під час взаємодії суспільства та влади існує три варіанти розвитку подій. Владу можуть боятися, з нею можуть загравати, її можуть поважати. Але незмінним залишається одне – владу ніхто не любить.

«Я хотів би, щоб владу поважали. Для того, щоб її поважали, влада повинна бути чесною. Чесно і відверто озвучувати проблематику, яка існує. Не ховати «голову в пісок», але і не провокувати якимись недолугими рішеннями чи діями. Це нелегко, бо є чимало неоднозначних проблем і питань, які не вирішуються одним днем. Виконавець на місцевому рівні, як це зачасту буває, зробить банальну помилку, а «на горіхи» від суспільства дістається керівництву області. Довкола подібних прорахунків створюється «шумовий ефект», і в свідомості людей відкладається негатив. Звісно, коли є прорахунки, їх потрібно озвучувати. Натомість про позитив – зростання рівня зарплат, збільшення робочих місць, – ніхто не говорить», – констатував Валерій Коровій.

Він зазначив, що напередодні виборів зростають обсяги популізму та відверто цинічної брехні з високих трибун, а завдання медійників в цій ситуації – мислити конструктивно та відсівати зерно від полови.

Також під час зустрічі керівник області відповів на усі запитання, що цікавили представників засобів масової інформації регіону. Зокрема, питання діяльності «Укрпошти» та оплати праці листонош, передплати, осучаснення пенсій, монетизації субсидій, нарахувань за спожитий природний газ, а також перереєстрації релігійних організацій.