Сьогодні, 11 лютого, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулась щотижнева нарада з директорами департаментів та служб Вінниччини щодо актуальних питань життєдіяльності області.

Голова облдержадміністрації заслухав інформацію про поточну ситуацію в регіоні за різними  галузями.

Під час наради Валерій Коровій  акцентував увагу на знакових подіях в області. Зокрема, минулого тижня у Гайсині відбулось відкриття меморіального комплексу Алеї Слави, пам'яті загиблим воїнам 59-ї окремої мотопіхотної бригади. Після успішного виконання бойового завдання в зоні Операції об'єднаних сил на постійне місце дислокації повернулися військовослужбовці 59-ї ОМБ. Валерій Коровій підкреслив особливо важливе значення підтримки військових.

Окрема увага була приділена розвитку інвестиційного потенціалу Вінниччини. Зокрема, важливою подією стало відкриття та введення в експлуатацію І черги масштабного промислового виробництва українських сонячних панелей  - заводу KNESS PV.  За словами голови облдержадміністрації, на сьогодні інвестиційний напрям є пріоритетом розвитку області.

Під час апаратної наради директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко презентував «Карту пріоритетів» структурного підрозділу облдержадміністрації, поінформувавши про виконання завдань у 2018 році та про ключові стратегічні цілі профільного департаменту.

Значна увага була приділена динаміці конкурентоспроможності економіки області та залученню інвестицій. Зокрема, за результатами рейтингу Regional Doing Business 2018 експертно-аналітичного центру BRDO/World Bank Group, Вінниччину визнали найкомфортнішим регіоном для ведення підприємницької діяльності. За словами Володимира Мережка, на Вінниччині спостерігається позитивна тенденція розвитку промислового сектору. Зокрема, збільшилась питома вага харчової промисловості, виробів із деревини, машинобудування. Окремо посадовець зазначив про значне підвищення зацікавленості до Вінницької області з боку інвесторів, як до регіону, в якому можна започатковувати та розвивати бізнес-проекти. Як результат – у 2018 році в промисловому секторі економіки реалізовано 35 інвестиційних проектів загальною вартістю понад 4,7 млрд. грн. та створено більше 3 тис. нових робочих місць.

Під час наради Володимир Мережко також акцентував увагу на підтримці розвитку підприємницької діяльності, включаючи співпрацю з громадськими організаціями.  Директор профільного департаменту також анонсував початок реалізації ряду інвестиційних проектів, які забезпечать значний поштовх розвитку виробничої сфери.

Презентуючи «Карту пріоритетів» структурного підрозділу ОДА, Володимир Мережко також ознайомив присутніх зі структурою експорту товарів та проаналізував розвиток торговельної сфери Вінниччини.

Також посадовець зупинився на питанні роздрібної торгівлі області. За його словами, стабілізацію ситуації на споживчому ринку області підтверджує показник «Індекс споживчих цін», за яким Вінниччина посіла 2 місце в державі.  Це свідчить про те, що область демонструє один із найнижчих рівнів інфляції серед усіх регіонів України. Тож на сьогодні базовим чинником є подальше формування конкурентного середовища області.

Під час апаратної наради значна увага була приділена особливостям міжнародного співробітництва, розвитку територіальних громад області,  формуванню позитивного туристичного іміджу Вінниччини та іншим напрямкам роботи профільного департаменту.

Під час засідання присутні також ознайомилися з інформаційним буклетом «Вінниччина – подорож за враженнями» та переглянули промо-ролик про санаторії області.

Заслухавши інформацію, Валерій Коровій відзначив позитивні результати завдань, виконаних структурним підрозділом ОДА за звітний період.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський поінформував про поточну ситуацію в галузі. 

У свою чергу, директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович довела до відома  присутніх про ситуацію щодо рівня захворюваності населення на грип та ГРВІ.  За словами Людмили Грабович, епідеміологічна ситуація на Вінниччині є стабільною, а показник захворюваності населення на грип та ГРВІ в області є нижчим епідпорогу.

Під час апаратної наради начальник ГУ Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака поінформувала про механізм перерахунку пенсій. Зокрема, з 1 березня поточного року буде проведено автоматичний перерахунок пенсій.

У свою чергу, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна поінформувала про новий порядок отримання субсидій. Відповідне рішення було прийнято 6 лютого 2019 року Кабінетом Міністрів України. Ті громадяни, які отримували субсидію за старим порядком, який діяв до 1 січня 2019 року,  з 1 березня поточного року отримуватимуть субсидію «живими грошима».

Підсумовуючи засідання, голова ОДА дав ряд доручень структурним підрозділам за різними напрямками роботи.