Бізнес відіграє сьогодні ключову роль у розвитку держави і бере активну участь у формуванні та запровадженні важливих для країни рішень. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час щорічного прийому компаній-членів Американської торговельної палати в Україні.

Глава Уряду підкреслив, що за останні роки бізнес і держава у діалозі започаткували багато ініціатив та змін, які сьогодні формують нову Україну.

Серед фундаментальних зрушень – реформа децентралізації, реформа освіти та системи охорони здоров’я, подальша дерегуляція, перехід на середньострокове бюджетне планування та зміни в енергосекторі, які за кілька років дозволять досягти енергонезалежності країни.

«Мушу визнати, що зараз ми бачимо шалений потік з минулого. У чому він? У популізмі, безвідповідальності і фантазіях, заручниками яких є громадянин. В нашій історії уже були часи, коли «прості і приємні» рішення приводили до нашої слабкості, – сказав Володимир Гройсман. – Ми живемо в демократичній країні і дізнаємося про результати виборів Президента у квітні, а Парламенту – в жовтні. Але я вірю в те, що переможе здоровий глузд. Іншого вибору немає. Повертатися у минуле ніхто не хоче. Попереду нас очікує наш спільний успіх».