Президент Петро Порошенко підпише, прийнятий Верховною Радою закон про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією. Глава держави також підпише закон, згідно з яким борцям за незалежність України у XX столітті присвоєно статус учасників бойових дій. Про це Петро Порошенко повідомив  під час участі в урочистому зібранні з нагоди 150-річчя заснування товариства «Просвіта» в ході робочої поїздки до Львівської області.

«Звичайно, є певний символізм в припиненні, нарешті, дії Договору про так звану дружбу з Росією. Відповідний закон я вніс до Верховної Ради, він позавчора був проголосований і в понеділок мною буде підписаний. Це історична подія. Рівно як і вихід із СНД», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави також нагадав, що за останні роки в Україні проведено  декомунізацію з масовим «ленінопадом» і забороною комуністичної партії, яка винна в Голодоморі, Великому терорі, денаціоналізації та багатьох інших злочинах.

«Кілька років тому, за моєї ініціативи, нарешті, на державному рівні ми визнали армію УНР та УПА учасниками національно-визвольних змагань. А буквально позавчора Верховна Рада ухвалила законопроект, згідно з яким борцям за незалежність України у XX столітті присвоєно офіційний, державний статус учасників бойових дій – на рівні з тими героями, які нині боронять країну від російської агресії», - також зазначив Президент, додавши, що ще чотири роки тому складно було уявити собі, що це може бути зроблено так швидко.

«То ж ви розумієте, що за мною діло не стане, і я цей закон підпишу, щойно він надійде до мене з парламенту. Негайно», - запевнив Глава держави.