Президент Петро Порошенко закликав західний світ посилити санкції проти Росії та збільшити присутність НАТО в Чорному та Азовському морях. Про це він сказав в інтерв’ю міжнародній інформаційній агенції Bloomberg.

Глава держави подякував світовим лідерам за підтримку України в тяжкі часи російської агресії.

«Заяви США, G7, Європейського Союзу, інших союзників та дуже сильні слова – це потужна підтримка України. Але попри ці потужні заяви західних партнерів, Путін продовжує діяти. І в цій ситуації ми повинні мати більш тісну координацію і також діяти», - сказав Петро Порошенко.

«Діяти – не означає оголошувати війну. Точно ні. Ми – мирна країна і я – людина миру. Ми просто хочемо захистити наш суверенітет і територіальну цілісність та незалежність. Але діяти – означає запровадження нових санкцій проти Росії, пакет санкцій за Азов», - зазначив Президент.

«Ми маємо збільшити присутність НАТО в Чорному морі, можливо і в Азовському морі. Це було б дуже добре і ми розраховуємо на це і запрошуємо кораблі НАТО для того, щоб забезпечити стабільність. Тому що це новий вид війни – гібридна війна, яка включає в себе кібератаки на західні демократії, кампанії по дезінформації, спроби атак на різні країни під час виборів, ембарго українських товарів, припинення постачання природного газу і, головне - використання збройних сил проти суверенних і незалежних держав, включаючи Україну», - сказав Петро Порошенко.