Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував Віце-Президенту Сполучених Штатів Америки, Голові Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки Майку Пенсу за постійну підтримку України та поінформував про події 25 листопада 2018 року, коли Російська Федерація, порушуючи суверенітет України та міжнародне право, напала на українські катери «Бердянськ» та «Нікополь», а також рейдовий буксир «Яна Капу», захопила їх, поранивши та взявши в полон українських моряків.

Він також поінформував Майка Пенса про запровадження, у відповідь на російську агресію, воєнного стану в десяти областях України.

Андрій Парубій від імені українського Парламенту закликав Сенат США до рішучих дій, зокрема, повного виконання діючих та запровадження нових санкцій проти Російської Федерації.

«Україна, Сполучені Штати та міжнародне співтовариство вжили активних і рішучих дій з 2014 року, спрямованих на боротьбу з незаконною агресивною поведінкою Росії, включаючи запровадження економічних санкцій. Дуже важливо, щоб верховенство права та міжнародні норми були суворо дотримані, спричиняючи наслідки для тих країн, які прагнуть підірвати право інших країн на власний національний дохід.

Ми закликаємо вас використати всі наявні можливості, щоб зупинити агресію Росії щодо України  та її чітке порушення міжнародних правил на норм шляхом накладання додаткових енергетичних та фінансових санкцій», - йдеться у листі Голови Верховної Ради України.