Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наполягає на переході на середньострокове планування розвитку країни, яке базуватиметься на досягненні ключових цілей реформ і не обмежуватиметься одним роком у часовому вимірі. Про це Глава Уряду сказав під час першого форуму «Партнерство заради розвитку», який зібрав представників ключових організацій та урядів країн-партнерів України.

«Реформи мають бути послідовними і системними. Тож ми плануємо схвалити рішення про середньострокове планування, яке не буде обмежуватися одним роком», - сказав Володимир Гройсман.

Звертаючись до учасників форуму, Глава Уряду визначив основні напрямки, які будуть у центрі уваги Уряду у 2019 році. Він розділив їх на кілька блоків.

Перший - економічне зростання. Він включає продовження змін і поліпшення ділового клімату шляхом запровадження розумної регуляторної політики, підвищення ефективності управління держкомпаніями, приватизації, розвитку інфраструктури і реформи енергосектора.

Другий блок - підвищення ефективності держуправління. «Незмінним для нас є продовження децентралізації і продовження реформи держслужби. Ми перезавантажуємо всю систему держуправління», - сказав Володимир Гройсман.

Третій блок - підвищення якості життя людей і інвестиції в розвиток людського капіталу. І тут важливим є продовження реформ освіти та медицини.

Блок четвертий - безпека і оборона держави. Він включає зміцнення обороноздатності, верховенство права та боротьбу з корупцією.