Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час брифінгу у понеділок акцентував увагу журналістів, що у вівторок буде Всесвітній день захисту осіб з інвалідністю. Тому, за його словами, пропонується першим блоком поставити ті питання, які стосуються захисту осіб з інвалідністю. «Це невеликий блок із п’яти питань, які є достатньо вивірені, тому я впевнений, що цей блок об’єднає всі фракції, і ми зможемо і віддати належне, і прийняти позитивні рішення», - сказав А.Парубій.

Другим блоком Голова Парламенту на вівторок визначив блок аграрних питань, які неодноразово переносились з розгляду. «Це є масштабна робота Комітету, до якої були залучені представники усіх фракцій. Тому я сподіваюсь, що політичні дискусії не перешкодять нам прийняти ті закони, які Комітет  агарної політики підготував для розгляду ВРУ, - зауважив Голова Верховної Ради. - Окрім того, хочу нагадати, що два закони цього блоку є тими, які передбачені в Угоді про Асоціацію з Європейським Союзом. Це два євроінтеграційні закони, і я дуже вірю в те, що ми не будемо спекулювати на цій темі і зможемо їх підтримати».

У середу, за його словами, розглядатимуться «традиційно ратифікації, але частина з них пропонується, щоб їх розглянули у четвер, особливо ті ратифікації, які мають більшу вагу і які потребують вищої концентрації».

Першим блоком у четвер пропонується блок питань національної безпеки і оборони, зазначив А.Парубій, особливо з огляду на те, що це буде День Збройних Сил України. «Поміж них, першим законом пропонується поставити закон України про статус ветеранів війни, гарантії соціального захисту. Це з/п Юрія Шухевича, і я сподіваюся та вірю, що ми зможемо його підтримати. І я вірю, що цей з/п має об’єднати зал»,  - сказав Голова Парламенту і додав, що на четвер буде підготовлений закон про протимінну діяльність в другому читанні. «Закінчився час подачі правок, і комітет взяв на себе зобов’язання розглянути з/п про протимінну діяльність. І я переконаний, що в четвер в блоці безпеки і оборони ми зможемо його розглянути. Це той закон, якого чекають, перш за все, наші громадяни для того, щоб ці землі, які були окуповані російським агресором - заміновані та знищені - могли бути повернені місцевим громадам, і місцеві громади змогли обробляти ці землі. Також ми сподіваємося на велику міжнародну підтримку стосовно розмінування наших земель на прифронтовій зоні, які були заміновані російським агресором», - підкреслив Голова Верховної Ради.